Duzlu günəbaxan tumları çox miqdarda duz ehtiva edir, buna görə də onların həddindən artıq istehlakı şişkinlik, hipertoniya və digər ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
 
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə Pravda.ru-ya qastroenteroloq Yekaterina Kaşux məlumat verib.
 
O, bildirib ki, duzsuz günəbaxan tumları bədənə fayda verir. Onların tərkibində lif, vitaminlər, amin turşuları, qiymətli yağlar və minerallar var. Sağlamlığınıza zərər verməmək üçün həkim duzsuz olanları seçməyi və digər bitkilərin toxumları ilə əvəz etməyi tövsiyə edir.
"Günəbaxan tumlarına çoxlu sağlam alternativlər var: balqabaq, kətan, küncüt, çia. Onları ovuc-ovuc yemək lazım deyil - onları müxtəlif yeməklərə, məsələn, salatlara, qatığa əlavə edə bilərsiniz və onlar həm də desertləri və qəlyanaltıları yaxşı tamamlayır. Dadlı qidalar almaq və pəhrizi şaxələndirmək üçün sadəcə bir ovuc tum kifayətdir”, - deyə ekspert vurğulayıb.

Baxış sayı: 8634 | Tarix: 08.02.2024
Bizi Telegramda izləyin: @repostaz