Nar mürəbbəsi əsasən ləvəngilərdə istifadə edilir. Bu zaman ləvəngi daha ləzzətli olur. RePost.Az oxucuları üçün nar mövsümünün əvəzolunmazı olan nar mürəbbəsinin hazırlanmasını təqdim edir.
Nar mürəbbəsi
Tərkibi:
2 stəkan şəkər tozu
2 stəkan nar suyu
1 stəkan nar dənəsi
1çay qaşığı limon suyu
1 kiçik çubuq darçın
1 ədəd hil
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə təzə sızdığınız nar suyunu orta ölçülü qazana tökün.Üzərinə şəkər tozu əlavə edərək şəkər əriyənədək qarışdıraraq qaynadın.Qaynayan suya darçın və hili əlavə edib zəif odda arabir köpüklərini götürərək qatılaşanadək qaynadın.Qatılaşan mürəbbəyə nar dənələrini əlavı edin və daha 5 dəqiqə qaynadın.Ən sonda 1 çay qaşığı limon suyu əlavə edərək qaynadıb ocaqdan götürüb bankalara tökün.Tamam soyuyan mürəbbənin qapağını bağlayıb otaq temperaturunda saxlayın.
Nuş olsun!
RePost.Az